Sunday, December 6, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: BUANG ANGIN DALAM BADAN DENGAN PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Apakah sebenarnya gas atau angin dalam badan?

Gas atau angin di dalam sistem penghadaman (perut, usus kecil dan usus besar) datangnya dari 2 sumber iaitu, udara yang disedut dan bakteria yang terdapat di dalam usus besar akibat gangguan daripada sesetengah bahan makanan yang tidak dapat di hadam dengan baik dalam badan kita.

Apa yang boleh dilakukan jika badan banyak angin? 

Ubahlah apa yang anda makan dan minum. Ini kerana ia boleh membantu mencegah atau membuang angin dalam badan. Jika anda merasakan dalam badan anda banyak angin di dalam badan, anda mungkin mahu melakukan perkara berikut sebelum mengambil keputusan untuk berjumpa doktor. Kurangkan pengambilan makanan yang menyebabkan angin. Jumlah gas yang disebabkan oleh sesetangah makanan berbeza setiap orang. Cara yang terbaik untuk mengetahui batasan anda ialah melaui ujian yang boleh dilakukan sendiri.

Berikut adalah beberapa kajian makanan yang menyebabkan angin dalam badan terbentuk:


  • Kacang
  • Sayuran seperti brokoli
  • Kobis
  • Taugeh
  • Bawang
  • Asparagus
  • Buah-buahan seperti pear, epel dan peach
  • Bijirin seperti roti gandum
  • Minuman ringan dan jus buah
  • Susu dan produk daripada susu dan keju
  • Makanan dalam peket yang mempunyai laktus di dalamnya seperti roti, bijirin dan sos salad.


Petua Tradisional Untuk Buang Angin Dalam Badan


  1. Pecahkan halia muda atau tua
  2. Masukkan ke dalam gelas
  3. Tuangkan air panas ke dalam gelas tersebut
  4. Biarkan sebentar dan terus minum


Atau


  1. Ambil beberapa biji bawang putih dan buang kulitnya.
  2. Hiris bawang putih nipis-nipis.
  3. Rebuskan bersama 2 gelas air putih sehingga tinggal satu gelas.
  4. Minum ramuan ini sebulan sekali.


Tapi sekarang tak perlu nak susah-susah hiris, rebus.. sebab confirm ramai tak tahan bau halia dan bawang putih tu.. kan? kan? silap-silap air rebusan  tu di buat siram pokok bunga. hehe

Kan zaman dah moden dan canggih.. segala-galanya hanya di hujung jari. Jadi, saya nak syorkan anda menjadikan Peppermint Ginger Plus Shaklee sebagai suppliment untuk membuang angin yang tersekat di dalam tubuh badan anda. Berbentuk tablet.. senang bukan??




Baca disini untuk lebih lanjut mengenai Peppermint Ginger Plus Shaklee

Cadangan: 

Larutkan 2 biji dalam HOT TEA dan bau peppermint tu memang harum semerbak..Sedap sungguh rasanya bila di minum..Jadilah Peppermint Ginger Tea  


Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 

Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Post a Comment
Copyright to Zana vitamin shop
Designed by UMIESUEstudio 2015