Tuesday, November 24, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: RESEPI CHEESEKUT YANG SIMPLE


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Nak share resepi sikit..
Pada yang dah biasa buat sila pejam mata ye

Kasi terliur sikit bagi penggemar cheese
Yup aku salah sorang hantu cheese
Memang lama dah mengidam cheesekut ni
Memikirkan tekak en asben tak boleh nak masuk
Batalkan niat murni nak merasa kesedapan cheesekut ni





Antara bahan yang di perlukan

1. Biskut Craker
2. 1 block Cream Cheese (250g)
3. 1/2 Tin Susu Pekat
4. Fresh Milk
5. Nestum


1. Pukul cream cheese da susu pekat sampai kembang, pastikan cream cheese dalam suhu bilik ye
Ni kes malas namanya guna hand wisk je, tapi kalau nak senang gune mixer la, takde lah lenguh tangan


Part ni best dah macam buat kuih or kek lapis2 ataupon lasagna

2. Celup biskut ke dalam susu coklat or coffe ke strawberi ke, ikot korang mane korang suke
Janji dicelup, tapi jangan korang p celup sampai kembang

Cukup 2 saat depan belakang ok

3. Susun biskut dalam loyang.

4. Sapu cream cheese yang dipukul bersama susu tadi,tak payah letak semua
Buat selapis pon dah cukup, tapi kalau suka pon boleh letak banyak-banyak cume tak banyak lapis jela penyudahnya

5. Taburkan nestum atas cream cheese tu, korang boleh letak biskut oreo hancur ke cipsmore ke, terpulang pada tekak masing-masing la

6. Ulang step seterusnya -  biskut,cream chees dan nestum sampai abis

7. Siap tutup guna cling wrap dan letak dalam peti, biarkan sejuk


Boleh la makan!

Senang je nampaknya. Nanti kita buat ye :)


Sebarang pertanyaan atau pembelian mengenai SHAKLEE boleh PM inbox zana

Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4,5,6, TAMAN KINRARA, DAMAI UTAMA PUCHONG, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)


Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!!

Post a Comment
Copyright to Zana vitamin shop
Designed by UMIESUEstudio 2015