Friday, June 3, 2016

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: PROMOSI SHAKLEE JUN 2016


Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Ada ke yang tungu-tunggu Promosi untuk bulan ini? Bulan ini Promosi Meal Shakes, Lecithin dan Vitalea for Children. Minggu depan kita dah menyambut Bulan Ramadhan. Jadi Set untuk Puasa Shaklee masih dilanjutkan sampai hujung bulan ini. Siapa yang belum dapatkannya, boleh la grab cepat.


Jom kita tengok Kelebihan setiap produk promosi ini.

LECITHIN



  • Nature’s Emulsifier (Pengemulsi Semulajadi) yang membantu badan menyerap nutrien larut lemak seperti Vitamin A,D,E, K, Beta Caretone.
  • Boleh didapati dari tisu binatang dan tumbuhan (plant)
  • Untuk komersil didapati dari telor, jagung & kacang soya
  • Fat Emulsifier - Metabolisma lemak


KANDUNGAN

  • Asid linoleik (essential fatty acid) amat diperlu oleh badan. Tapi badan tidak boleh menghasilkannya sendiri dan ia perlu diambil melalui diet harian
  • Kolin - satu komponen neurotransmitter
  • Asetikolina - bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf
  • Inositol - sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan

KHASIAT DAN KEGUNAAN LECITHIN


1. PALING UTAMA

- untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
- Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama koleterol.
- Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
- Membantu mengawal paras triglycerides
- Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
- Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol


2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

- Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb
- Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.
- Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN
Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine ? kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin


3. UNTUK KAUM TUA

- Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua
- Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb


4. UNTUK PENGHADAMAN

Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman


5. UNTUK SEL

- Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel
- Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita


6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)

Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber

* MENGAPA SHAKLEE

  • Kacang soya - sumber semulajadi yang terpilih.
  • Kapsulnya mempunyai ciri-ciri lecithin sebagaimana di anugerahkan oleh alam
  • Tiada pengawet, perwarna, perasa tiruan
Kepekatannya.

- 1 kapsul : 520 mg lecithin
78 mg phosphatidycholine
47 mg phosphatidylinositol




MEAL SHAKES



Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang atau sesetengahnya tidak gemar makan sayur atau buah. Disebabkan itu, perkembangan minda & fizikal mereka mungkin terjejas dan menyebabkan mereka mudah jatuh sakit

Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.  Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.  Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.  Pilihan protein soya terbaik anda.



VITA-LEA FOR CHILDREN




Sangat bagus untuk kanak-kanak....terutamanya kanak-kanak yang sudah mula menjejakkan kaki ke alam persekolahan. Macam-macam mereka makan di sekolah. Makanan ringan merupakan makanan kegemaran mereka kan?

Daripada makan makanan yang tak berkhasiat adalah lebih baik bagi vitamin yang berperisa anggur, boleh kunyah camtu je dan sangat bagus daripada kunyah gula-gula mahupun chewing gum/coklat getah kan....Dapatla jugak khasiatnya...


KEBAIKAN VITALEA FOR CHILDREN

  • Untuk sistem imun kanak-kanak
  • Untuk selera makan
  • Untuk lebih bertenaga
  • Untuk sistem pencernaan


Disamping promosi Shaklee Jun 2016 terdapat juga 2 set promosi istimewa iaitu:-

Set Ramadhan (sah sehingga 30 Jun 2016 @ sementara stok masih ada)
Set Detoks Shaklee (sah sehingga 20 Jun 2016 @ sementara stok masih ada)



BERMINAT MENJADI PENGEDAR? 

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya sangat memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri, termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu-alukan!

Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG PERDANA, PUCHONG PRIMA, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, TESCO BUKIT PUCHONG, BANDAR PUTERI PUCHONG, GIANT BANDAR PUTERI, TAMAN WAWASAN PUCHONG, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, TAMAN BUKIT KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda! 

Post a Comment
Copyright to Zana vitamin shop
Designed by UMIESUEstudio 2015