Wednesday, May 18, 2016

PENGEDAR SHAKLEE KINRARA: TIPS UNTUK SUSU IBU MERIAH KETIKA BERPUASA

Assalammualaikum Dan Salam Kasih Sayang..

Alamak.. bulan depan dah masuk bulan Ramadhan. Bagi yang tak biasa @  Ibu yang dah habis pantang nak berpuasa dan menyusukan bayi  mungkin agak gusar dan risau jugak takut susu berkurang dan jatuh merudum.



MACAMMANA NAK BUAT?

Pertama jangan risau sangat. Bila kita dalam mood kurang happy susu badan pun segan je nak keluar mencurah-curah macam biasa.

Kedua, jika anda mengamalkan pemakanan seimbang insyaallah pengeluaran susu badan tak jatuh mendadak. Cuma bila berpuasa sebulan ni kita menjadi cepat letih dan mudah mengalami dehidrasi dan tertekan akibat keletihan dan tertekan kerana risau susu semakin berkurang.

Sebenarnya sangat berbeza keletihan ibu menyusu berbanding ibu yang tidak menyusukan. Ibu menyusu lebih cepat letih dan lapar disebabkan penggunaan kalori sebanyak 500 kalori setiap kali menyusukan bayi dan mengepam susu badan. Sebab itulah performance drink shaklee dan ESP shaklee sangat membantu menangani masalah pengeluaran susu ibu jatuh merudum semasa berpuasa. 

Performance drink shaklee membantu mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan dan membantu mengembalikan tenaga segera kepada ibu-ibu menyusu yang sedang berpuasa.  ESP  shaklee pula melengkapkan keperluan protein dan kalsium untuk ibu menyusu serta  sangat membantu mengekalkan tenaga hingga ke petang hari. 

Selain itu juga ESP shaklee membantu mengurangkan rasa lapar ketika berpuasa. Jadi ibu menyusu tak berasa terlalu lapar hingga mengganggu kerja harian kerana ESP membantu menahan rasa lapar dan menjayakan puasa hingga ke petang hari.

Jadi gandingan supplement performance drink dan ESP shaklee ini membantu mengekalkan penghasilan susu setiap hari disamping meningkatkan kualiti protein dan kalsium dalam susu ibu badan selama hampir sebulan anda berpuasa. 

Insyaallah. Semuanya berbalik kepada demand vs supply di samping ikthiar dengan supplement shaklee dan doa kepada Allah s.w.t.

Selain mengambil performance drink dan juga ESP shaklee semasa puasa, anda juga disarankan:-

  • Ambil makanan berkhasiat Minum air putih 3 liter sehari Sediakan stok sedari awal.
  • Buat puasa ganti atau puasa sunat bagi melatih pengeluaran susu supaya tidak terkejut apabila anda sedang berpuasa kelak
  • Kerapkan menyusu / pam setiap 3 jam sekali Perbanyakkan makanan penambah susu seperti kurma, kucai, sawi, soya dan lain-lain
  • Ambil supplement ibu menyusu yang membantu sebagai milk booster dan meningkatkan kesihatan seperti ostematrix, vitalea, b complex, vita-c dan alfalfa complex
  • Jaga kesihatan, dapatkan rehat yang mencukupi Sentiasa positif susu anda cukup untuk bayi dan elakkan terlalu risau.
  • Banyakkan berdoa dan berzikir kepada Allah s.w.t Insyallah dengan segala usaha dan ikthiar anda Allah s.w.t akan permudahkan perjalanan penyusuan bayi anda sehingga genap dua tahun sekurang-kurangnya^__^



Zana adalah Pengedar Sah Shaklee. Jika nak beli apa-apa produk Shaklee, boleh hubungi zana segera. Ready Stock. 


Nama: Zanariah Binti Hussin
ID SHAKLEE: 1124178
Email: zanariahhussin2@gmail.com
Call / WhatsApp : 011-2129 2428
FB: Zanariah Hussin


Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM 78.90 sahaja termasuk pos (seumur hidup) dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. 

Jika anda nak beli produk SHAKLEE ataupun nak COD area PUCHONG, SAUJANA PUCHONG, PUTRA PERDANA, SERI KEMBANGAN, USJ, SUBANG JAYA, PUTRAJAYA, DAMAI UTAMA PUCHONG, GIANT BANDAR KINRARA, BANDAR KINRARA 1,2,3,4&5, TAMAN KINRARA, PUTRA PERDANA, PUNCAK JALIL, BUKIT JALIL, TAMAN EQUINE, SERI KEMBANGAN boleh hubungi zana (011-2129 2428) untuk temujanji. Jika anda berada di luar kawasan ini, anda masih boleh dapatkan vitamin hebat ini. Zana akan pos ke alamat anda ke seluruh Malaysia =)

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!  

Post a Comment
Copyright to Zana vitamin shop
Designed by UMIESUEstudio 2015